Eerste paar dagen - Reisverslag uit Kansas City, Verenigde Staten van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu Eerste paar dagen - Reisverslag uit Kansas City, Verenigde Staten van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu

Eerste paar dagen

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

04 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Kansas City

Eindelijk ben ik in de gelegenheid om een nieuwe blog te schrijven. De afgelopen dagen erg druk geweest. Nu eindelijk een samenvatting.

Donderdag
De dag van van mijn vertrek naar de Verenigde Staten. Ik was die ochtend ruim op tijd op Schiphol. Koffer ingecheckt en meteen door de douane gegaan. Ik wilde nog wat cadeautjes kopen voor familie en vrienden: tulpenbollen, doos chocolade (Neuhaus, hmm). Voor mezelf kocht ik een oplader voor batterijen. Uit de wisselautomaat nog wat (Amerikaans en Canadese) dollars gehaald. Vervolgens was het op naar de Gate, ik moest namelijk nog door security. En dat is op vluchten naar de VS een hele “ hassle.” Ik werd eerst ondervraagd over wat ik in de VS zou gaan doen (antwoord: bruiloft en vakantie). Toen ging ik door een of ander raar scanapparaat. Omdat ik er blijkbaar verdacht uit zag, moest ik ook nog gefouilleerd worden. Maar uiteindelijk mocht ik gelukkig wel het vliegtuig in hihi. De vlucht naar Minneapolis zelf duurde 8.17 uur, dus dat viel mee. Onderweg slechts een klein beetje turbulentie. De landing in Minneapolis was even spannend, want het waaide behoorlijk. Dat deed het ook afgelopen april, toen ik landde in Eindhoven. Destijds moest het vliegtuig door de ongunstige wind een doorstart maken. Ik had het geluk dat ik nu in een veel groter vliegtuig zat, minder vatbaar voor de wind. De landing verliep inderdaad vrij soepeltjes.

Nu was het haasten naar mijn aansluitende vlucht richting Kansas City (ik had ongeveer 1.5 uur overstaptijd). Alleen moest ik wel eerst door de douane. En dat duurde een tijdje, stond een lange rij. Gelukkig werd ik geholpen door een aardige douane-beambte (en die zijn er niet veel). Ik had binnen de kortste keren een stempel in mijn paspoort. Vervolgens diende ik mijn koffer, die gelukkig goed in Minneapolis was aangekomen, plaatsen op de band van de binnenlandse vluchten. Ik was toen wel even bang dat mijn koffer in Los Angeles uit zou komen in plaats van in Kansas City. Maar veel tijd om me zorgen te maken over mijn koffer had ik niet. Want mijn vlucht naar Kansas City zou binnen niet al te lange tijd vertrekken en ik moest weer langs security. Deze keer kwam ik zonder problemen voorbij security, gelukkig. Ik was uiteindelijk op tijd bij de gate, kon zelfs nog een fles water en wat fruit kopen. De vlucht van Minneapolis naar Kansas City duurde 50 minuten. In Kansas City werd ik opgewacht door lieve kennissen (en mijn koffer hoera!!!!), bij wie ik mijn eerste nacht in KC door zou brengen. Die kennissen hebben een schattige hond en die bleek heel erg van chocolade te houden. Ze vond de doos chocolade in mijn bagage en heeft elk chocolaatje met smaak verorberd. Met de hond gaat het prima trouwens. Ik heb die avond overigens ook lekker gegeten, een lekker lichte maaltijd.

Vrijdag
Ik heb best redelijk geslapen, werd vanwege de jetlag midden in de nacht wakker. Maar gelukkig uiteindelijk toch weer ingeslapen. Vrijdag overdag heb ik het nog rustig aan gedaan, wat gewandeld met de hond (die een erg chocoladeachtige en geurige parfait produceerde) en enkele boodschappen gehaald. Vrijdagavond eerst naar een grote BBQ, de kennissen bij wie ik logeerde hadden me daarvoor uitgenodigd. Kansas City is een echte BBQ-city, dus echt geweldig om mee te maken. Vervolgens naar mijn hotel, waar ik gedurende de bruiloft zou verblijven. Ik logeerde in een belachelijk grote kamer, waar ik niet eens zo heel veel voor moest betalen. Vanuit mijn hotelkamer had ik een prachtig uitzicht op Downtown Kansas City en Municipal Auditorium (waar elf jaar geleden mijn high school graduation plaatsvond). In de bar van het hotel bleek een groot deel van de bruiloftgasten (inclusief een nerveuze bruid) te zitten, dus daar snel naartoe. Leuk om niet alleen mijn oude gastgezin, maar ook andere familieleden en vrienden weer eens te zien. Gezellig gekletst met iedereen. De tweede exchange student van mijn oude gastgezin was samen met haar vriend naar Kansas City gekomen voor de wedding. Iedereen vond het speciaal dat de twee exchange students speciaal voor de wedding naar de VS waren gevlogen.

Zaterdag
Ik had donderdag en vrijdag geen tijd gehad om te sporten, dus vandaag moest ik nodig weer aan de bak. 35 minuten lekker afzien op de loopband. Daarna nog even de stad in, de bruiloft zou pas om vier uur beginnen. Ik heb naast een hele grote mall (natuurlijk niet voldoende tijd om alle winkels zorgvuldig te bekijken) ook veel fonteinen gezien. Dat is niet gek, want Kansas City wordt ook wel de “ City of Fountains”. De stad schijnt meer fonteinen te hebben dan bijvoorbeeld Rome.

Tegen half drie was het tijd om mij voor de bereiden op de wedding. Jurkje aan, schoenen aan, wat make-up op. En klaar is Suzanne. De kerk was niet zo heel ver van het hotel, maar op mijn hakjes had ik die afstand denk ik met moeite kunnen lopen hihi. Gelukkig kreeg in een lift. Mooie kerk en, natuurlijk nog veel belangrijker, een mooi en gelukkig bruidspaar. Iedereen zag er overigens tip-top uit. Ik kan niet zeggen dat er verder veel verschillen zijn tussen deze bruiloft en een bruiloft in Nederland. Behalve dan dat het bruidspaar had gekozen voor een best Man, een Maid of Honor, drie Bridesmaids, drie Groomsmen, twee Ring Bearers, vier Ushers (die de mensen naar hun zitplaatsin de kerk wijzen). In Nederland is de wedding party natuurlijk nooit zo groot. Maar pompeus, zoals je wel eens op televisie ziet, was deze Amerikaanse wedding absoluut niet. Het bleef allemaal redelijk bescheiden, voor zover een bruiloft bescheiden kan zijn natuurlijk. Er waren veel gasten. En het bruidspaar had duidelijk veel tijd gestoken in het uizoeken van het diner en de taart. Heerlijk!! Gelukkig was er leuke muziek, dat was maar goed ook, want ik zat bij de dinner reception vlakbij de luidsprekers hihi. De verschillende tafels bij de dinner reception hadden overigens allemaal namen. Ik zat aan de “ Truman Table” grappig.

Zondag
Veel tijd kwijt geweest met het opruimen, maar eerst heerlijk ontbeten in het hotel. Ontbijt was verzorgd door mijn voormalige gastouders, als dank voor de mensen die van ver waren gekomen. Lekker veel fruit, waar ik natuurlijk van heb gesmuld. Na het ontbijt moesten alle bruiloft-spullen naar het huis van mijn voormalige gastouders worden gebracht. Onder die spullen: bruidsjurk, pak van de bruidegom, cadeaus voor het bruidspaar, overgebleven snoep en taart, bloemen etc. Het bruidspaar was inmiddels lekker onderweg op de huwelijksreis naar Jamaica. ’s Avonds heerlijk gegeten. Een Kansas City Prime Rib. Yammie, Kansas City staat ook bekend om zijn fantastische biefstukken. Hoop er tijdens mijn verblijf nog minstens een exemplaar van te verorberen.

Maandag
Schrijf ik deze blog. Ik heb gisteren niet gesport en wel veel gegeten, dus vandaag heb ik bijna een uur hard gelopen. Dat is zwaar in Kansas City, aangezien het hier nergens vlak is. Straks ga ik denk ik even wat boodschappen doen en langs mijn oude school(tje) lopen. Hopelijk kan ik een dezer dagen naar Independence, waar niet alleen de Truman Library zich bevindt, maar ook een ander interessant museum. Ik denk dat ik dan lekker een nachtje in Independence blijf.

• 04 Oktober 2010 - 22:19

M:

Je hebt al heel wat meegemaakt die eerste dagen. Ik hoop dat je ook foto's hebt, ben benieuwd naar het bruidspaar! Nog fijne en interessante daar in Missouri!

• 05 Oktober 2010 - 00:49

Brigitte Muskens:

Hi Suzanne, leuk om je verslag te lezen, dat je daar de tijd voor hebt!
    Onze "wereld reizigers komen a.s. Zondag terug.Zonder Christo, denk ik.
    Hoop dat je verder geniet van je reis.
    Liefs van Brigitte

• 05 Oktober 2010 - 08:06

Mary Gerritsen:

leuk verslag suzanne!
    was even'thuiskomen'daar!
    voor straks een goede terugreis, liefs mary

• 05 Oktober 2010 - 11:26

Maria:

Hey Suzanne,

Het is inderdaad geweldig dat je voor de bruiloft naar de US bent gevlogen... en..vakantie is ook nooit weg... Geniet ervan, je bent goed bezig. groetjes, Maria

• 05 Oktober 2010 - 18:08

Martina:

Hey Suzanne, wat leuk om je blog te lezen over je eerste paar dagen daar in de US! Fijn dat je vlucht voorspoedig is verlopen en dat je koffer gewoon op de plek van bestemming is aanbeland:)Geniet nog van je tijd in Kansas City! Veel liefs