Goodbye Kansas City :( - Reisverslag uit Kansas City, Verenigde Staten van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu Goodbye Kansas City :( - Reisverslag uit Kansas City, Verenigde Staten van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu

Goodbye Kansas City :(

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

08 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Kansas City

Dit is alweer mijn laatste dag in Kansas City. De acht dagen hier zijn werkelijk voorbij gevlogen. Ik heb het weer prima naar mijn zijn gehad. Kansas City was een beetje als "thuis komen". Niet gek natuurlijk, ik heb er immers een jaar gewoond. Het was leuk dat ik hier weer een aantal kennissen kon ontmoeten en met hen gezellig wat bij kon praten (iedereen had ik minstens vijf jaar niet meer gezien, echter wel contact gehouden via de mail). Ook bijzonder om langs mijn oude high school te lopen. Die school is niet al te veel veranderd. Maar er zijn hier in de buurt wel veel meer winkels en restaurants gekomen, het is levendiger en gezelliger geworden.

Gisteren en vandaag weer behoorlijk actief geweest. Beide dagen begonnen met een pittige hardloopronde. Ik hoop dat het in Toronto wat vlakker is hihi :D.

Ik wilde gisteren graag de winkels, hier in de buurt, gaan verkennen. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik werd vooral blij van de grote vestigingen van: Barnes&Noble (boeken), Dick's Sporting Goods en GAP. Uiteindelijk natuurlijk ook het een en ander gekocht (niet alleen voor mezelf trouwens :)). Ik ben vooral heel blij met mijn shirt van de Kansas City Chiefs (mijn favoriete American Football team). Toen ik klaar was met winkelen, ben ik met een lemonade (mijn favoriete Amerikaanse drankje) op een bankje gaan zitten. Heerlijk weer, heb in de afgelopen dagen nauwelijks een wolkje gezien. Bij thuiskomst ontdekte ik dat ik al een aardig kleurtje had gekregen. Ik begin een beetje op een wielrenner te lijken hihi!

Vandaag hebben kennissen mij meegenomen naar het World War I Memorial/Museum in Kansas City. Het Memorial is bijzonder, niet zozeer vanwege het ontwerp, maar vanwege het feit dat dit het enige WWI Memorial in de VS is.

Het Museum, dat zich onder het Memorial bevindt, was indrukwekkend.
Zoveel mensen die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven zijn gekomen! En al die grote kanonnen en torpedo's, brr, vond het bijna griezelig.

Ik wilde graag nog even een blik werpen op de Plaza van Kansas City, dus daar hebben die kennissen mij afgezet. Even rondgelopen en wat foto's gemaakt van de vele fonteinen en leuke torentjes. Af en toe een winkeltje binnen gegaan, maar ik wilde niet met nog een vollere koffer uit Kansas City vertrekken :), dus ik heb enkel een magneetje gekocht. Een mooie spijkerbroek staat ook nog op mijn verlanglijstje, maar die koop ik denk ik pas in New York.

Morgen is het echter eerst op weg naar Toronto, Canada. Mijn eerste keer in Canada, ik ben benieuwd. Zaterdag ga ik al naar de Niagara Falls, daar kijk ik natuurlijk erg naar uit. Als ik morgen tijd heb, wil ik Toronto door middel van een hardlooprondje al een beetje verkennen. Daarna heb ik nog twee hele dagen om de stad wat intensiever te bekijken.

Met een nieuwe blog wacht ik waarschijnlijk nog een dagje, tot na mijn bezoek aan de Niagara Falls.

Mijn verblijf in Kansas City overigens heel toepasselijk afgesloten met een diner in een BBQ restaurant. Hmm, lekker!

• 08 Oktober 2010 - 06:31

Maria:

Geweldig Suzanne,

Een prachtige reis voor jou tot nu toe...
    en zo te horen geniet je volop... Succes in Canada, we lezen het wel... groetjes, Maria

• 08 Oktober 2010 - 08:22

Marga:

Volgens mij moet je gewoon een baan in de US zoeken je voelt je er duidelijk helemaal thuis. Maar je ouders zouden daar waarschijnlijk niet blij van worden. Weer een mooi verslag klink weer erg gezellig.

• 08 Oktober 2010 - 08:56

Mary Gerrritsen:

hi suzanne,

ik wens je een nóg fijnere tijd in canada!
    wat marga schrijft heb ik ook wel eens gedacht.
    maar nee, oost west thuis best,(op de lange duur), toch? groetjes, mary

• 08 Oktober 2010 - 11:02

Noortje:

Hoi Suzanne,
    Je bent een echte globetrotter en dan te bedenken dat je oude tante nog nooit in de US of in Canada is geweest... Ik denk dat ik er toch maar eens heen ga!
    Veel plezier nog!

• 08 Oktober 2010 - 17:14

U/M:

Hé Noor en Suzanne, waarom gaan jullie samen niet een keertje?