Vamos a la playa!
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
04 November 2010 | Nederland, Bussum
Ik ben nog niet eens drie weken terug uit de Verenigde Staten, toch staat de volgende trip al weer in de planning. En wel naar Spanje!! Vanavond, na een volledige werkdag, vlieg ik van Schiphol naar Alicante. Vanuit mijn werk ben ik binnen ongeveer 21 minuten op Schiphol (15 minuten wandelen naar station, 6 minuten in de trein). Dat is natuurlijk ideaal. Dinsdagavond laat (9 november dus) zal ik uiteindelijk weer terugkeren naar het regenachtige kikkerlandje. Want regenachtig is het wel in Nederland, brr. Het is echt herfst geworden de afgelopen weken. Regelmatig in de regen moeten hardlopen, zucht (vorig jaar rond deze tijd was het aanmerkelijk beter weer volgens mij). Dan kan ik wel weer een beetje zon gebruiken hihi ;). In Spanje schijnt de zon op dit moment volop (hopelijk de komende dagen ook). Ik heb in ieder geval veel zin om weer naar Spanje af te reizen, ook al is het maar voor een korte tijd!!
Speciaal voor dit tripje heb ik een nieuwe rugzak gekocht. Mijn oude rugzak, die zo’n 10 euro heeft gekost, was na 1.5 jaar wel aan vervanging toe. Daarom toog ik vorige week vrijdag, ik had die dag gewerkt, naar het centrum van Amstelveen. Amstelveen heeft een gezellig centrum met veel leuke winkeltjes. Zo is er een grote V&D, maar daar waren slechts een aantal (voor mij niet geschikte) rugzakken te koop. Bij de Bijenkorf kon ik ook geen geschikte rugzakken vinden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Perry Sport. Daar vond ik een mooie, stevige rugzak van WildeBeast (toevallig het zelfde merk als mijn wandelschoenen). Ik kwam er bij de kassa achter dat de rugzak in de aanbieding was. Leuke verrassing. Al kostte deze rugzak natuurlijk geen 10 euro (zoals mijn vorige). Verwacht wel dat dit exemplaar iets langer meegaat!!
Tevreden met mijn nieuwe aankoop, ben ik wat gaan eten in een knus restaurant (ook in Amstelveen). Ik koos voor een hamburger, goede keuze zo bleek (niet alleen vanwege de schappelijke prijs). Hamburger was heerlijk! Sappig vlees op een knapperige Italiaanse bol met daarbij salade en frietjes. Ik mocht overigens dankbaar zijn dat ik die vrijdag geld te besteden had. De salarisadministratie (van het VUmc) had het namelijk gepresteerd om mij een salaris van welgeteld 0 euro over te maken! Nu verdien ik niet bijzonder veel, maar 0 euro is wel heel weinig!! :( Meteen een boze e-mail gestuurd naar de salarisadministratie gestuurd. Er was een foutje gemaakt (duh!) werd mij verteld, binnen een dag had ik het juiste bedrag op mijn rekening staan. Gelukkig maar!!
Minder geluk heb ik met de kabelaansluiting van mijn televisie (in Bussum). Slechts een paar dagen heb ik van een goed signaal kunnen genieten. Toen ineens: poef, signaal weg!! Word van het kastje naar de muur gestuurd door de mensen die dit probleem op moeten lossen. Schiet dus niet echt op! Zou graag lekker ontspannen televisie willen kijken na een lange werkdag, maar helaas. Ik mis nu ook volledig de coverage rondom de Amerikaanse Congresverkiezingen. Boeh! Nou ja, veel heb ik er niet aan gemist natuurlijk. Flink pak slaag voor President Obama en de Democraten. Dit verlies is echter niet zo uniek als veel Nederlandse media doen voorkomen. De partij van de zittende president verliest meestal veel zetels tijdens (tussentijdse) Congresverkiezingen. Zo ook de Democraten van President Harry S. Truman in 1946. Truman kreeg te maken met een volledig “hostile” Congres, met Republikeinse meerderheden in zowel het Huis als in het Senaat (Obama krijgt “enkel” te maken met een Republikeins Huis). Daarnaast kozen veel zuidelijke Democraten de kant van de Republikeinen, omdat ze allerminst gecharmeerd waren van President Truman’s vooruitstrevende stance op het gebied van de civil rights. Interessant genoeg stellen veel historici dat President Truman pas echt “tot bloei” kwam na die keiharde verkiezingsnederlaag in 1946. Hopelijk is dat voor Obama ook zo. Al is Obama geen Harry Truman, maar dat terzijde.
Blijf een beetje in de presidentiële sferen, want een van de redenen waarom ik me hier (zonder tv) niet verveel is: The West Wing. Ik heb de volledige DVD collectie (seizoen 1 t/m 7) van deze weergeloze serie mee naar Bussum genomen. Ik geniet echt van The West Wing, meestal kijk ik elke avond (minimaal) een aflevering. Nog heel wat afleveringen te gaan. Ik ben geloof ik bij aflevering 18 van seizoen 1. Als ik niet naar The West Wing kijk, speel ik wel eens een computerspelletje. Op de WII of op de computer. Ik kan ook lekker de tijd besteden aan koken. Immers, geen programma’s op de televisie waar ik me voor moet haasten ;). Maandag heerlijke chili gemaakt bijvoorbeeld. Smullen geblazen. De overgebleven porties zitten inmiddels in de diepvries.
Oh, voor ik het vergeet: Oprah Winfrey heeft pas geleden een reunie aflevering opgenomen met de cast van The Sound of Music, misschien wel mijn meest favoriete film. Jeugdsentiment!! Lijkt me echt eindeloos! Christopher Plummer (blijft eeuwig charmant) en Julie Andrews (zo zonde dat haar prachtige zangstem is verknald door een mislukte operatie) zijn na al die jaren nog steeds zo leuk!! Maar kan de aflevering helaas nog niet bekijken, aangezien ik in mijn appartement geen internet heb. En kan het mijn collega’s ook niet aan doen, een item van ruim een half uur over The Sound of Music ;). Voor geïnteresseerden in de bewuste Oprah aflevering, hier de link naar deel 1 (van daaruit kun je makkelijk doorklikken naar de andere delen):
Over een paar uurtjes vertrek ik alweer naar het vliegveld. Met mijn tripje naar Spanje in het vooruitzicht, heb ik vorige week vijf dagen gewerkt. Normaal gesproken werk ik vier dagen. Maar aangezien mijn vakantiedagen voor dit jaar op zijn, moet ik op een andere manier vrije dagen genereren. Dat doe ik heel simpel door een week een dag extra te werken. Gelukkig voor mij hebben mijn collega’s geen probleem met deze constructie :D.
Hasta luego!
04 November 2010 - 08:40
Marga:
heel veel plezier en zon in Alicante -
04 November 2010 - 09:01
Oom Karel:
Leuk Suzanne dat je weer naar Spanje gaat, geniet er maar van, alvast een goeie reis en de groeten aan je ouders! Henni en ik komen graag een keertje bij je langs in Bussum, hartelijke groet, Oom Karel (en Henni) -
04 November 2010 - 12:27
Brigitte Muskens:
Hi Suzanne, mooi weer toegewenst in Spanje.Ik heb die Oprah show gezien met Julie Andrews en Christopher Plummer. Nog niet zo lang geleden was de show hier op de t.v. op een zondag middag.Heb genoten, had de tissues wel nodig voor de laatste scene.Groeten en liefs, ook aan je ouders. Brigitte
p.s. met de show bedoel ik "the sound of music", Oprah is hier aan elke middag om 1 uur(na Dr. Phil)!!
B.
06 November 2010 - 12:20
Nicole Brouwer:
Hey Suzanne,
Hopelijk is het goed weer in Spanje. Ik vertrek zelf dinsdagmiddag naar Aruba. Ook leuk :p!! haha