Toch weer veel sport! - Reisverslag uit Bussum, Nederland van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu Toch weer veel sport! - Reisverslag uit Bussum, Nederland van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu

Toch weer veel sport!

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

14 April 2011 | Nederland, Bussum

Jaja, mijn blog begint voor de verandering weer met sport :D.

Heb wel besloten om dit keer een blog in het Nederlands te schrijven. Dus ik kan in ieder geval zeggen dat ik een andere schrijftaal heb gekozen ;).

Ben aan het kijken naar de Champions League wedstrijd tussen Tottenham Hotspurs en Real Madrid. Weinig aan, Real is toch al geplaatst voor de halve finale na een 4-0 overwinning in de eerste wedstrijd. De andere kwartfinale, Schalke 04 tegen titelverdediger Internazionale, is ook niet heel spannend meer. Schalke won vorige week verrassend ruim in Milaan. Vind ik helemaal niet erg: Wesley Sneijder eindelijk weer met beide beentjes op de grond. Wat een naar ventje is dat! Maar het is natuurlijk wel een goede voetballer, tweebenig ook, dat komt niet veel (meer) voor op de voetbalvelden.

Omdat het voetbal weinig aan is, schakel ik maar over naar BBC Entertainment. Met mijn KPN Digitenne heb ik (nog) geen BBC, maar dus wel BBC Entertainment. Ik kijk sinds een tijdje naar Casualty, dat is een langlopende Engelse ziekenhuisserie (wordt geloof ik ook uitgezonden op de gewone BBC). Echt heel leuk en geloofwaardig (niet zoveel “sensatie” als in bv. Greys Anatomy). Ik heb toch echt iets met ziekenhuisseries hihi. Geniet nog altijd met volle teugen van ER. Ik hoop binnenkort te beginnen met het herbekijken van seizoen 2, seizoen 1 pas geleden afgerond. Heerlijk, wat een serie.

Oh hihi, voor puur vermaak is de Real Housewives of Beverly Hills aan te raden (elke dinsdag helaas pas om 22.20 uur op NET5). Die vrouwen gaan vast ook heel vaak naar een ziekenhuis of kliniek. En wel voor ingrepen als botox, liposuctie, borstvergroting en nog ontelbare andere schoonheidsoperaties hihi ;). Die housewives zijn ook niet allemaal even snugger. Camille Grammer!!! Quote na een reis van Los Angeles naar New York: “Ik ben door wel drie tijdzones heengevlogen, nu MOET ik echt mijn nagels laten doen”. Euhm, zucht. Madam vloog naar NY om de première bij te wonen van La Cage aux Folles, waarin haar man Kelsey (uit Frasier) de hoofdrol speelde. In die periode viel Kelsey voor een jong bloempje van 29 (ik schrijf hier expres jong bloempje omdat ik me dan zelf weer even jong voel hihi) waar hij inmiddels ook mee is getrouwd. Wacht met spanning op de aflevering waarin Camille achter het bedrog van haar man komt. Sorry leedvermaak :D.

Het volgende fragment heeft werkelijk helemaal niets te maken met leedvermaak: dit is puur VERMAAK. Heel leuk. Een korte impressie van de rehearsals van Mary Poppins in Sydney: http://www.youtube.com/watch?v=LGyCrMIQVK4 Tralalalaa, werkelijk waar geen idee waarom ik dit filmpje nu zo leuk vind :D ;) :) :P.

Au, maak een wat slungelige en ongecontroleerde beweging met mijn armpjes. Die zijn wat “sore” na de krachttraining van vanmiddag. Ik ga al een paar maanden naar de gym van het VU om daar hard te lopen op de loopband. De loopband en ik zijn inmiddels goede vriendjes geworden. Ik ben ook weer helemaal hersteld van mijn eerdere blessures (afkloppen). Aangezien ik sinds twee weken weer begonnen ben met tennissen, leek extra krachttraining me zeer nuttig. Vanmiddag had ik dus de introductie. Hihi, ik heb niet zo veel kracht in mijn armpjes. Moet maar eens goed aan de slag met de krachttraining dan!!

Jaja, ik tennis dus weer en dat na ruim twee tennisloze jaren. Een paar weken geleden heb ik mij, op advies van een nichtje, aangemeld bij tennisclub Gooische Vallei. Twee weken geleden volgde de eerste training bij de kleinschalige en gemoedelijke club. Het eerste half uur speelde ik werkelijk dramatisch, ik leek wel een beginner. Maar daarna kwam ik meer in mijn ritme. Toch heerlijk om weer op de tennisbaan te staan. Vorige week waren mijn trainingsgenoten afwezig en had ik privé les. Nu extra veel kunnen oefenen op forehand, backhand en service. Die intensieve training had wel effect. Vooral de forehand, vroeger ook mijn beste slag, begon weer goed te lopen. Ik kan de bal aardig hard raken en dat terwijl ik –concluderend uit mijn eerste krachttraining– weinig pure kracht in mijn armpjes heb. Backhand ging ook wel redelijk. Mijn service is en blijft een zorgenkindje. De trainer probeert mij een nieuwe servicebeweging aan te leren. Dapper van hem. Want ik hou mijn hele leven al vast aan die, van mijn lieve Omi overgenomen, servicebeweging ;).

Met de sportprestaties van mijn favorieten gaat het op dit moment niet zo heel best. Alleen de Chicago Bulls blijven het goed doen met basketball. De ploeg profileert zich meer en meer als een serieuze titelkandidaat. Maar dan: Valentino Rossi lijkt nog veel last te hebben van een oude blessure aan zijn schouder in de Moto GP. De spelers van PSV lijken, net als vorig seizoen, in te storten zo tegen het eind van de competitie. En de Boston Red Sox maken een werkelijk belabberde start door van het baseball seizoen. Hoop van harte op een snelle verbetering.

Casualty is afgelopen op BBC Entertainment, ik schakel weer terug naar Nederland 3 voor de Champions League. Real staat met 1-0 voor tegen Tottenham. Confrontatie is nu helemaal beslist. Ik ga maar even afwassen, er is verder niets meer op de televisie. Even later zijn de halve finales van de Champions League officieël bekend. Real wint, over twee wedstrijden bekeken, met 5-0 van Tottenham. Een andere Spaanse ploeg, Barcelona, won in totaal met 6-1 van Shaktar. En dat is dus een van de halve finales: Real tegen Barcelona. Geloof dat beide ploegen in een tijdsbestek van een paar weken vier keer tegen elkaar gaan spelen (in de Champions League maar ook nog in de competitie en in de finale van de Spaanse beker). Ik zie vooral Barcelona graag voetballen. Heb wat minder met het poenerige Real (C. Ronaldo, iewwww!!!). Al zou ik na deze uitvoering van het clublied zo maar fan kunnen worden van de ploeg uit de Spaanse hoofdstad: http://www.youtube.com/watch?v=0JyXLZCSd-g

De andere halve finale lijkt op het eerste gezicht wat minder interessant. Al is zeker een halve finalist toch wel verrassend. Vooraf had niemand denk ik durven voorspellen dat Schalke moeiteloos stand zou houden tegen Internazionale. De ploeg uit Gelsenkirchen mag nu aantreden tegen Manchester United. Vind het leuk om te zien dat Raul zijn draai heeft gevonden bij Schalke, nadat hij vorig jaar werd “afgedankt” door Real Madrid. En dan Edwin vd Sar, die in de laatste maanden van zijn indrukwekkende voetbalcarrière, zo maar de treble kan winnen (Champions League, beker en landstitel) met Manchester United.

Ik ga naar bed. Morgen nog een dagje werken. Dan ’s avonds weer naar de Gooische Vallei voor mijn volgende tennistraining. Benieuwd hoe het dan is met de spierpijn.

Misschien, heel heel heel misschien, heb ik vanaf aanstaande vrijdag internet in Bussum. Keeping my fingers crossed.

PS. Vorig weekend voor het eerst sinds tijden naar het strand geweest, naar een wat winderig Scheveningen. Heel leuk en gezellig, lekker uitgewaaid ook en zelfs een beetje een kleurtje gekregen. Maar ik mis toch wel de stranden aan de Spaanse Costa Blanca :(. Leuk is dan het MAX programma Dokters aan de Costa op vrijdag, waar die stranden regelmatig voorbij komen. Met de daaraan grenzende boulevards, waar ik al zo vaak heb hardgelopen. Moet toegeven dat ik het programma vooral kijk vanwege de mij zo bekende omgeving, niet vanwege de mensen die voorbij komen ;).

PS2. Aanrader wat films betreft: Barney’s Version. Paul Giamatti, die er toch niet echt uitziet als een Hollywood leading man, is weer goed op dreef in deze film. Helemaal goed is hij in de miniserie John Adams, naar het leven van de gelijknamige revolutionair uit Massachusetts.

• 14 April 2011 - 14:55

P:

Weer een leuk en leerzaam verhaal. Dat Dokters aan de Costa is voor ons vooral zo grappig omdat we verschillende van de optredende zorgverleners van nabij hebben leren kennen... Je krachtiger armen komen misschien van pas bij nieuwe confrontaties met KPN, maar hopelijk is het morgen niet nodig en komt je internet na bijna 5 maanden eindelijk toch in orde! P

• 14 April 2011 - 20:45

M:

't Is lijkt me leuk als je eens met je nichtje uit Bussum gaat spelen! Jullie hebben dezelfde Omi, misschien serveert zij wel net zo als jij!! Dan zouden jullie een aardig dubbel zijn én onverslaanbaar, nét als jullie Omi!!

• 14 April 2011 - 21:11

M:

Mooi clublied van Real Madrid! Maar ja, gezongen door Don Placido Domingo! In de stromende regen! Leuk!! Viva Belcanto!!!

• 15 April 2011 - 07:01

Brigitte Muskens:

Hi Suzanne, weer dank voor je blog. Wist je dat in the "kings speech", de speech therapist, Lionel Logue, werkelijk bestond, een australier, die een praktijk had in London's Harley street,vanaf 1924. Hij overleed in 1953.
    Nu Mary Poppins naar Sydney is, begint hier in Melbourne: Dr. Zhivago, de musical.
    Xanadu, de musical was hier, maar dat was een "flop".
    Masterchef 3 begint hier op Zondag , 1 Mei. Ben benieuwd.
    Er was hier voor de laatste maanden een "kook show", "My Kitchen Rules". De "contestants" waren in paren, :echtparen, zussen, vrienden. Het was een fantastische show,(Australisch), als die in Europa op de TV komt moet je er beslist naar kijken.Niet dezelfde "judges", als Masterchef.
    Succes met de tennis.
    Groetjes van Brigitte

• 15 April 2011 - 11:27

M:

Ik vind Don Placido leuker dan Philip Quast!!!

• 15 April 2011 - 23:01

Irene Michielsen:

Leuk om te lezen dat je weer bent gaan tennissen Suzanne, want dat blijft altijd leuk. Ik tennis zelf ook nog steeds zo'n 3 x per week, vooral buiten tennis is heerlijk. Veel plezier ermee, liefs tante Irene
    ps leuk he weer zo'n klein neefje erbij

• 16 April 2011 - 11:14

Suzanne Vesters:

I'd pick Senor Domingo over practically everyone, just not Philip Quast :D. I might, sort of, reconsider if the Spanish maestro ever decides to return to the Concertgebouw in Amsterdam ;).

• 16 April 2011 - 12:07

M:

..... dán vrees ik dat het voor altijd Philip Quast zal blijven!!!!