1 mei: Dag van de (Lopende) Arbeid
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
13 Mei 2010 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Vervolgens gingen Tonke en ik er weer op uit. Voor deze dag was er heel veel regen voorspeld, tijdens het hardlopen gelukkig niet gevallen, dus ging de nieuwe Wimbledon paraplu mee. Eerste stop was Harrod’s. Zoooo groot en zooooooo duur!! Maar wel leuk om even binnen te kijken. We hebben ons slap gelachen om het heerlijk kitcherige interieur van het warenhuis (vooral die beelden hihi). Een beeld wat ik wel mooi vond, was dat van Princes Diana en Dodi Al-Fayed (zoon van Mohammed Al-Fayed, de inmiddels ex-eigenaar van Harrod’s). Opvallend, was de tekst die erbij stond: “…. killed in 1997” en niet bijvoorbeeld “….died in 1997”. Maar ja, als je bedenkt dat Mohammed Al-Fayed altijd heeft volgehouden dat Diana in Dodi zijn omgebracht, is dat “killed” niet zo heel schokkend.
Van ons bezoekje aan Harrod’s hadden we dorst gekregen. De volgende stop was dus, niet geheel verrassend, Starbucks!! (deze keer geen frappucinno voor mij maar gewoon een thee). Via Green Park zijn we vervolgens naar Buckingham Palace gelopen. Daar was net de “Changing of the Guards” aan de gang. Hoewel het al vreselijk druk was rondom het paleis, hebben we toch aardig wat kunnen zien van de hele ceremonie. British Guards te paard en te voet, vergezeld door een band van musicale Guards. Hihi, ik had toch echt verwacht dat deze band militaire deuntjes zou spelen. Maar nee, voorbij kwamen onder andere “Dancing Queen”, “Cheek to Cheek” en nog meer van die upbeat nummers.
Inmiddels was tot onze grote verbazing de zon doorgebroken!! We hadden eigen gedacht om naar de War Cabinets te gaan, maar daar was het weer nu te goed voor. Dan maar naar St. Paul’s Cathedral. Tonke ging naar binnen, ik niet. Ik was al eens, jaren geleden tijdens mijn eerste korte bezoek aan London, helemaal naar de top van de Cathedral geklommen. Vond destijds die trappen heel eng, dus niet echt voor herhaling vatbaar :D Ik ben zelf lekker gaan wandelen, over de Millenium Bridge naar de andere kant van de Theems. Vanwege het mooie weer, waren er veel mensen op de been. Niet alleen toeristen maar ook straatartiesten. Zo liep ik langs een onzichtbare man, echt hij had geen hoofd, tenminste dat zag ik niet. Uiteindelijk omgedraaid bij de London Bridge (is not falling down btw).
Inmiddels moest ik erg nodig naar de toilet en ben toen maar even het Shakespeare Globe Theatre ingevlucht. Ik hoopte dat de toiletten daar wel in orde zouden zijn (kan helemaal niet tegen vieze toiletten, zoals die in de Nederlandse treinen, bah!!!). Gelukkig waren de toiletten schoon en ruim, opgelucht vervolgende ik mijn weg terug naar de St. Paul. En jawel, daar viel mijn oog op de eerste Westie. Een heel grappig beestje, niet zo leuk als Lucky natuurlijk, maar ik heb hem toch even geaaid. Ik was op tijd terug bij de St. Paul, kon daar lekker op de trappen mensen kijken, vind ik altijd leuk. Opnieuw viel het me op hoeveel Nederlands er om me heen werd gepraat.
Tonke kwam niet veel later uit de St. Paul. We besloten de metro te nemen naar de Tower Bridge/Tower of London (daar waren we immers al in de buurt). De Tower Bridge vond ik weer prachtig, net als vorig jaar veel foto’s gemaakt van deze bezienswaardigheid. Als allerlaatste wilden we nog naar de beroemde markt in Notting Hill/Portobello Road. Deze markt is altijd het leukst op zaterdag en zondag. Aangezien we op zondag geen tijd zouden hebben voor de markt, moest het er op zaterdag wel van komen. De lucht werd steeds grijzer en af en toe viel er een hele dikke regendruppel. Het bleef echter, nog wel, droog. Leuk om eens over deze beroemde markt te lopen in zijn volle glorie (Hugh Grant helaas niet gezien). Er was van alles te koop. Van prullaria tot langspeelplaten tot foute kleren tot fruit (vooral het laatste vond ik bijzonder interessant, ik ben een fruit junkie hihi).
Toen we weer bij Notting Hill in de metro stapten, was het al tegen half zes. We hadden trek gekregen van al dat wandelen en we gingen maar meteen door naar Leceister Square (daar veel leuke restaurantjes). Eindelijk kon daar de paraplu in gebruik worden genomen!! De regen kwam ineens met bakken uit de hemel. Volgens mij kan het alleen in Engeland zo hard regenen hihi. Gelukkig vonden we snel een leuk Italiaans restaurant. Heerlijk gegeten en met korting. We hadden namelijk, in het hotel, een kortingskaart gekregen voor verschillende bezienswaardigheden en restaurants. Als Nederlander zeg je natuurlijk geen nee tegen die korting!!! :D
Nu we toch op Leceister Square waren, besloot ik een kaartje voor een musical te kopen (uiteraard, het is zo ongeveer traditie geworden voor mij, een musical bekijken in London). Uiteindelijk koos ik voor Les Misérables, dat dit jaar zijn 25e (!!!) verjaardag viert op West End. Ik kocht een ticket voor de voorstelling van maandag 3 mei, de laatste avond in London. Een mooie afsluiting vond ik. Maar eerst stond er op zondag een concert in de Royal Albert Hall op het programma. Daarover morgen veel meer, dat concert is een blog op zichzelf namelijk ;)
Het regende overigens nog steeds in London (en hard!!!), ondanks mijn uitstekende Wimbledon paraplu kwam ik met kletsnatte schoenen en jas terug in het hotel. Oh ja, en mijn voeten deden na deze dag wandelen toch wel een beetje pijn (had natuurlijk vooral te maken met mijn schoenen die niet voor wandelen geschikt zijn hihi)!
14 Mei 2010 - 19:11
Tante Noortje:
Hoi Suzanne,
Leuk dat je (weer) naar London bent geweest en dat je het Wembley stadion hebt bezocht! Is je opa heel vaak geweest, maar dat wist je vast al. Had je niet even naar het Emiratesstadion van Arsenal willen gaan? Had je een t-shirt van the Verminator (Thomas Vermaelen) kunnen kopen!! Groet, Gossen en Noortje -
15 Mei 2010 - 16:00
Marije:
Leuk verslag. Krijg zin om zelf naar London te gaan!!
Hopelijk staken de vuilnismannen daar niet! -
15 Mei 2010 - 16:40
Martina:
Ik waan me helemaal in Londen na het lezen van je blog, ik kijk nu al uit naar je blog over het concert in de Royal Albert Hall:) En fijn dat je meteen je Wimbledon paraplu kon testen;)