Over the Rainbow - Reisverslag uit Oss, Nederland van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu Over the Rainbow - Reisverslag uit Oss, Nederland van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu

Over the Rainbow

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

23 Mei 2010 | Nederland, Oss

Ondanks het mooie weer (eindelijk!) toch maar even een blog van mij. Deze keer in het Nederlands, als het lukt tenminste ;)

Gisteren genoten van de finale van Over the Rainbow op BBC1. Daarin was Andrew Lloyd Webber op zoek naar een nieuwe West End leading lady: Dorothy in The Wizard of Oz. Eerder al met veel plezier gekeken naar de zoektochten naar Maria (The Sound of Music), Joseph (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat) en Nancy (Oliver!). Interessant detail: de winnaar van Joseph, Lee Mead, is inmiddels getrouwd met een toenmalig jurylid van de show Denise van Outen.

In Nederland is deze vorm van televisie inmiddels ook bekend. Met Op zoek naar Evita, Joseph en Mary Poppins. Hoewel ik de Nederlandse versies zeker vermakelijk vond (eindelijk leuke Nederlandse televisie!), gaat mijn voorkeur toch uit naar de Engelse tegenhanger.

Graham Norton, de presentator, vind ik hilarisch (hij heeft vaak de meest afzichtelijke fel gekleurde blousjes/shirts aan, maar het staat hem gewoon :D). Andrew Lloyd Webber, "The Lord", is werkelijk briljant. Alleen zijn mimiek al, priceless (voor een voorbeeld zie http://www.youtube.com/watch?v=myDzQ56DHm0&feature=related). En als producent, tekstschrijver etc, heeft hij natuurlijk legendarische musicals achter zijn naam staan (Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Evita, Joseph and so on). Al kun je je dat soms niet voorstellen als je "The Lord" zo op televisie ziet :D

Nu terug naar Over the Rainbow. Ik zal de show missen nu de laatste aflevering is uitgezonden (zoveel leuke televisieprogramma's zijn er niet). Ik had geen duidelijke favoriet. Maar vond Danielle al de hele serie goed (veel uitstraling en een leuk, open gezicht). Lauren trouwens ook, maar die werd derde (te "oud" volgens het publiek, ze is begin twintig!!). Danielle won uiteindelijk, pas 18 jaar, maar wat een talent! http://www.youtube.com/watch?v=CI6XsjzRe2s Dit kan een hele goede Dorothy worden! Ik geloof dat de musical volgend jaar pas in premiere gaat, dus Danielle kan zich goed voorbereiden op de rol. Toi toi toi!!

Meesterlijk was ook de zoektocht naar Toto, de viervoetige vriend van Dorothy. Uiteindelijk won Dangerous Dave (een 1-jarige mini-Schnauzer). Prachtig beest, die wenkbrauwen alleen al:
http://www.youtube.com/watch?v=twKmMYVWM3E Dave mag de rol een paar keer spelen op West End (denk niet dat zijn vrouwtje al te lang zonder hem kan), maar toch hoop ik dat deze kleine schat (voor dit soort heb ik sinds ongeveer veertien jaar een grote voorkeur) de vaste Toto wordt: http://www.youtube.com/watch?v=q48JuXtzd-0 (dit exemplaar, Bobby heet hij, is dus een professionele doggy actor, in tegenstelling tot Dangerous Dave, die eigenlijk "gewoon" een huisdier is). Misschien volgend jaar maar naar London voor The Wizard of Oz, wie weet! ;)

Nu ik het toch over musicals heb. Om maar even terug te komen op....The Night of 1000 Voices ennnn....Philip Quast!! Hihi, iemand heeft alles opgenomen op een mobiel. Beeldkwaliteit matig, maar geluid opvallend goed (moet je nagaan hoe het geluid LIVE was, oy!!). Met dank aan youtube de volgende fragmenten:

Eerst Anthem uit Chess:
De laatste regel uit het lied ontbreekt, grom, maar verder oh zo indrukwekkend (als ik een beetje had kunnen zingen, had ik die avond in het koor gezeten....in my dreams, maar goed ;))

Gevolgd door A Good Thing Going/Not A Day Goes By uit Merrily We Roll Along:
Eerbetoon aan Stephen Sondheim, die dit jaar 80 is geworden. Mooi.

En omdat ik er geen genoeg van kan krijgen, nog een keer "Stars":
Sorry, maar dit lied vind ik helemaal geweldig!! Prachtige tekst en dito uitvoering (zucht...)

Nu ga ik weer lekker in de zon zitten! Oh nee, Roland Garros is begonnen (proficiat Thiemo de Bakker met je mooie overwinning!). En vandaag ook nog een mooie rit in de Giro d'Italia naar Monte Zoncolan (hoe de renners zo'n zware ronde kunnen voltooien zonder het gebruik van ook maar een fout pilletje/infuus, verbazingwekkend). Kan helaas de televisie niet buiten zetten :D

PS. The Producers, een van mijn favoriete musicals, iets te vaak gezien. In The Producers komt het woord "oy" vrij veel voor. En nu zeg/schrijf ik het af en toe ook, en ik ben niet eens Joods hihi :D

• 24 Mei 2010 - 10:24

Fleur:

Hey Suzanne,

Leuke blog.
    Het hondje dat gewonnen heeft is idd wel erg schattig!

groetjes,
    Fleur

• 28 Mei 2010 - 19:43

Mary Gerritsen:

Leuk verslag, Suzanne.
    Wat weet jij veel van musicals, wow!! Geweldige stem van Phillip Quast.
    Groetjes, Mary