Sportweek(end)
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
04 Juni 2010 | Nederland, Oss
Eigenlijk is het dus de bedoeling dat de Alpe D'Huez zes keer wordt bedwongen. Nou, ik heb al veel bewondering voor mensen die de "Nederlandse" berg een keer beklimmen, laat staan twee, drie, vier, vijf of zes keer!! Ik zou waarschijnlijk niet een keer boven komen, maar op een kwart van de Alpe D'Huez blijven steken :(. Dit jaar heeft men meer dan tien miljoen euro bij elkaar gefietst! Prachtig! Ik snap alleen niet waarom de media zo weinig aandacht hebben besteed aan dit mooie initiatief. En dan wel uitgebreid berichten over de vuilniszakken van Balkenende, Cohen, Rutte, Pechtold, Halsema etc. Foei, dit is dus een voorbeeld van slechte journalistiek!! ;)
Zaterdag en zondag de finales van Roland Garros. Ik hoop dat Sam Stosur de vrouwenfinale wint. Go Oz!! En dan de mannenfinale.... Mijn favoriet Roger Federer (van mij mag hij wel twintig Grand Slams winnen, een winnende Federer verveelt nooit) is helaas al uitgeschakeld. Ben ik nu voor Rafael Nadal of voor Robin Soderling?? Ik zou het eigenlijk niet weten! Nadal en Soderling, toegegeven alletwee fantastische tennissers, maar ik heb er werkelijk "niets mee" (om even een onvervalst Nederlandse uitdrukking te gebruiken). Misschien dat ik toch een heel klein beetje voor Soderling ben, puur omdat hij nog nooit een Grand Slam heeft gewonnen. Ik kijk al uit naar Wimbledon, helemaal nu ik het complex kort geleden heb bezocht, en verwacht daar zeker (weer) een overwinning van Federer :D.
Zondag een belangrijke race in de MOTO GP. Mugello, Italie. Het is de thuisrace van Valentino Rossi, mijn grote favoriet in het motorracen. Ik hoop dus op een winnende "Doctor". Eigenlijk MOET Rossi gewoon winnen, anders heb ik een slechte dag ;) Binnenkort gaat het hele circus naar Assen. De GP van Assen, het grootste een daagse sportevenement van Nederland. En ik ben er nog nooit geweest :( Goed voornemen voor volgend jaar: toch maar een keer naar de MOTO GP (al durf ik vaak tijdens zo'n race niet eens te kijken ;))!!
Zelf hoop ik aanstaande zondag ook een mooie sportprestatie te leveren. Nou ja, het zal niet zo'n indrukwekkende sportprestatie worden als die van mijn neven gisteren. Maar ik ga ook, zij het in veel mindere mate, geld ophalen voor de kankerbestrijding (het inschrijfgeld en de kosten van het Pink Ribbon sportshirt gaan naar het goede doel). Zondag doe ik, samen met een vriendin, namelijk mee aan de Ladiesrun in Groningen. We lopen alletwee de vijf kilometer.
Voor zondag wordt het, zelfs in Groningen (Siberie hihi!!), bijzonder warm. Maar ik ga toch voor een redelijke tijd (voor mijn doen dan, ik ben geen echte hardloper :D). In de woorden van mijn grote idool President Harry S. Truman: "If you can't stand the heat, get out of the kitchen". MP3 speler gaat mee, moet er nog even wat opzwepende muziek opzetten!! Of misschien zet ik er gewoon tien keer "Stars" (met Philip Quast natuurlijk) op hihi!! Opzwepend genoeg!!! :D
Ik hoop maandag weer een blog te schrijven met daarin een terugblik op het sportweekend. En tegelijkertijd een vooruitblik op de Tony Awards (13 juni) en het WK Voetbal. Misschien schrijf ik ook nog wat over de Tweede Kamerverkiezingen van komende woensdag. Ik heb maandag wel een lange werkdag, dus ik hoop dat ik 's avonds nog "puf" heb om een blog te schrijven :D
04 Juni 2010 - 22:27
M:
Suzanne, veel succes a.s. zondag! Hopelijk wordt het niet al te warm in Grun! Ze staan dan vast met waterslangen langs de kant, dus neem maar een handdoekje mee! -
05 Juni 2010 - 00:54
Brigitte Muskens:
Hi Suzanne, good luck met de LadiesRun.
Philip Quast is in een nieuwe productie van Mary Poppins hier in Oz. Weet niet welke rol hij speelt, zag het toevallig in de krant. De "repetities" zijn juist begonnen. Weet niet of het eerst in Sydney of Melbourne opent.
Liefs en groeten van Brigitte -
06 Juni 2010 - 21:48
M:
Hi Suzanne, Proficiat! Wat goed dat het je gelukt is met die hitte!! En ook nog zo'n snelle tijd! 42e van de 980!! Geweldig! Ook Martina gefeliciteerd! Jullie zijn TOP!! -
07 Juni 2010 - 10:51
Maria:
Nou Suzanne, je bent over alles wel goed op de hoogte... ik houd me er niet zo mee bezig. Ik vind het wel leuk om jou verslag erover te lezen... keep on going... groetjes, Maria -
07 Juni 2010 - 12:01
Mary Gerritsen:
Je moet toch echt sportverslaggeefster worden, Suzanne! Uit de reactie van M.lees ik dat je 42ste geworden bent met de Ladies Run in Grun..!
Ge-wel-dig, proficiat!!!!
Hoe kan ik je alsnog sponsoren?
Groetjes Mary