De tijd gaat snel....
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
01 September 2010 | Nederland, Bussum
Een aantal dingen zijn me, tijdens het korte dienstverband in het VUmc, al opgevallen:
- De Polikliniek Gynaecologie en Verloskunde bevindt zich op loopafstand van de ingang. Het is de eerste Poli die je, na binnenkomst, ziet. Vind ik wel grappig, aangezien ik in het Radboud op de Poli Gyn heb gewerkt (deze Poli was aanzienlijk verder van de ingang trouwens).
- Het VUmc heeft duidelijk een gelijksoortige cateraar als Organon/Schering Plough (laat Merck bewust even buiten beschouwing boeh!). Ik zie dezelfde soepen, salades, toetjes voorbijkomen. Hihi, en de warme maaltijden zijn –net als bij Organon– niet altijd van een even hoge kwaliteit. Twee weken terug had ik een gevulde paprika die prima smaakte. Maar vandaag koos ik voor kip “huppeldepup” met couscous. Kwam er achter dat ik couscous eigenlijk helemaal niet lekker vind, deze couscous smaakte me iig niet. Een beetje jammer (weet nu weer waarom ik toch liever zelf kook!!). Maar had wel een smakelijk toetje. Kwark waarvan ik (tot voor kort) dacht dat die alleen maar in de kantine van Organon te krijgen was.
- Prima faciliteiten wat sporten betreft. Wel twee fitnesscentra op de campus van het VU(mc). Met hele mooie apparatuur. Apparatuur die ik al kende uit mijn tijd in Mount Pleasant en in Brussel (zelfde merk: Life Fitness).
- Die ziekenhuisseries kloppen niet!! Maakt niet uit of het nu Grey’s Anatomy, Private Practice, House of ER (mijn favoriet) is. In deze series hebben de artsen standaard doktersjassen met lange mouwen aan. In het “ echt” dragen de artsen echter doktersjassen met KORTE mouwen!!
Ik heb inmiddels de eerste, en hopelijk de laatste, verhuizing achter de rug met mijn collega’s van de METc. Kisten vol met mappen, persoonlijke spullen, computers en andersoortig meubilair gingen van ons krappe kamertje in het Polikliniek gebouw naar de veel ruimere kamer in de Medische Faculteit. Onverwacht snel was alles over (ook dankzij het harde werken van de ingehuurde verhuizers). Bijna alle kisten zijn al uitgepakt. Ja, we hebben flink ons best gedaan! Ik moet alleen nog zien of ik mijn computer aan kan sluiten. Hihi, ben nu eenmaal niet zo technisch. Oh, de computer werkt trouwens, dus ik ben handiger dan ik dacht ;).
Over verhuizingen gesproken. Ik ben nu ook zelf verhuisd!!! Niet naar Amsterdam deze keer, dat hoefde van mij ook niet meer na de sof in de Pijp. Nee, ik woon nu in het Gooi en wel in Bussum!! Via een makelaar aan een leuk appartementje gekomen vlakbij het station van Naarden-Bussum. En dus echt vlakbij. Binnen twee minuten sta ik op het perron! In het appartement heb ik niet veel last van de voorbijrazende treinen, het is goed geïsoleerd. De afgelopen twee weken zijn we heel druk geweest met het verhuizen van alle troe…. euh spullen. Eindelijk konden mijn dozen, die lange tijd in de opslag hadden gestaan, worden geopend. Ik had de inhoud van de dozen genoteerd in een schriftje. Toch kwam ik voor een aantal verrassingen te staan. Zo bleek ik de trotse bezitter te zijn van maarliefst twaalf thee kopjes en frisdrank glazen!! Wat moet ik in vredesnaam met zoveel kopjes en glazen!! ;) Ik heb in ieder geval ook genoeg pannen en koffiepotten (drie in totaal hihi).
Geheel in de traditie belandde mijn moeder ook bij deze verhuizing op de Eerste Hulp (nu met een bloedige teen, vorig jaar in Brussel was het nog een bloedige scheen, dat rijmt). Hmm, ik heb me bij de Brusselse verhuizing destijds ook geblesseerd (gebroken, of iig zwaar gekneusde, teen). Ik ben nu alleen wel van plan om “heel” te blijven!
Mijn appartementje begint er gelukkig al heel gezellig uit te zien. Is alle pijn/moeite (letterlijk, vooral in het geval van pa en ma) toch niet voor niets geweest. Bijna al het meubilair staat op zijn plek, er moet nog een kastje komen. Ik kijk reikhalzend uit naar mijn collectie van boeken, cds en dvds. Oh en ik kan ook niet wachten op mijn Villeroy en Boch servies!! Dat heb ik zorgvuldig bij elkaar gespaard, kan het nu lekker gaan gebruiken. Helaas heb ik nog geen internet en televisie. Dus ik moet het voorlopig doen met een leesboek, muziek (gelukkig ben ik zo slim geweest om alvast een aantal cd’s mee naar Bussum te nemen) en oude computerspelletjes. Ik vond in een van de verhuisdozen het spelletje FIFA 2000. Net een wedstrijdje gespeeld: PSV (bv. Van Nistelrooy, Bruggink, Nilis, Heintze) tegen Ajax (bv. Menzo, Winter, Wamberto)! Hihi. PSV won overigens met 4-0 :D.
Sinds afgelopen vrijdag, 27 augustus, woon ik officieel in Brussel euh Bussum, sorry begint alle twee met een “ B”. Nooit gedacht dat ik een Gooische Vrouw zou worden ;). Ik begin me er al aardig thuis te voelen. Bussum is omgeven door veel groen en het heeft een gezellig centrum met veel leuke winkeltjes. Ik ben inmiddels ook al een paar keer wezen hardlopen. Tijdens mijn eerste loop liep ik door een villa wijk en kwam ik een hele chique Westie tegen. Tijdens mijn tweede loop werd ik getrakteerd op een plensbui. Door en door nat kwam ik terug in mijn appartement. Tijdens mijn derde loop, maandag, heb ik geen noemenswaardige dingen meegemaakt. Er was wel een meisje dat me nogal onnozel nakeek. Weet niet waarom. Zal wel (nog) moeizamer lopen nu ik meer last heb van mijn knieën hihi. Vanmiddag ga ik lekker weer hardlopen. Het is mooi weer en ik moet toch in beweging blijven. Volgende week ga ik een fitness pass voor het VU Sportcentrum kopen. Kan ik voor of na het werk ook daar sporten. Als medewerker van het VUmc krijg ik extra korting!! :D
Ik zal binnen niet al te lange tijd weer een blog plaatsen. ’s Avonds heb ik toch tijd genoeg, zeker nu ik nog geen internet en televisie heb hihi!!
PS. Hier nog even twee briljante filmpjes van mijn favoriete tennisser Roger Federer. Hoop toch echt dat hij de US Open wint!!
- Tijdens de US Open (2010) zelf: http://www.youtube.com/watch?v=6xgJjDhZtuY
- Tijdens de opnames van een of andere commercial: http://www.youtube.com/watch?v=cTl3U6aSd2w
02 September 2010 - 00:06
Brigitte Muskens:
Hallo Suzanne, Leuk om weer van je gebeurtenissen te lezen."Keep up the good work"!!
Liefs, Brigitte -
02 September 2010 - 12:52
M:
Ja, Federer is eindeloos in die filmpjes. Vooral z'n eigen reactie op die "door de benen" geslagen bal is grappig. Dat filmpje met dat blikje lijkt me toch wel gemanipuleerd. Beetje té sterk!!
We hopen dat je een fijne tijd hebt dáár 2 hoog in Bussum. Zal toch wel wennen zijn na de gezelligheid op het Plantsoen. Je hebt wel gebofd dat je de hele maand bij G&N kon logeren! De gezellige familie-bbq daar in de tuin was een mooie afsluiting van die weken!Binnenkort nog de laatste spulletjes en dan ziet het er picobello uit! -
03 September 2010 - 21:08
Martina:
Hey Suzanne, weer genoten van je blog:D Ja, couscous smaakt op de 1 of andere manier niet, en ik ben tot de briljante ontdekking gekomen dat het gewoon komt doordat het zo papperig is! Ik ben blij te horen dat jouw verhuizing bijna helemaal ' rond' is, hihi. Zoals ik al schreef in mijn kaart zijn Sjoerd en ik as. vrijdag van de partij voor de housewarmingparty/verjaardagspartij! xoxo -
15 September 2010 - 19:49
Cornell:
Hoi Suzanne,
Zou willen dat ik vroeger beter op had gelet bij de Engelse les.
Kan er niet alles van begrijpen.
Dus helaas zal ik je niet veel verder kunnen blijven volgen.Cornell