40 km en 30 km: Katwijk Double
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
01 Juni 2012 | Nederland, Oss
Niet eerder puf gehad om een blog te schrijven. Had niets te maken met de twee wandelingen van vorig weekend, want die had ik gelukkig goed verteerd.
Vrijdag had ik zelf een route samengesteld (fietsknooppunten). Vanaf station Leiden Centraal, via Katwijk en Scheveningen naar Den Haag. Met veel moeite had ik 's ochtends vroeg mijn voeten ingetaped met sporttape. De tape zat maar niet goed, waardoor ik uiteindelijk een half uur later dan gepland de trein naar Leiden nam.
Eenmaal in Leiden bleek het mooi weer te zijn ('s ochtends nog wel redelijk fris, dus ik begon met een lange broek en een t-shirt met wielrenmouwtjes).
Het stuk van Leiden naar Katwijk was een beetje saai (ik ben ook een keer verkeerd gelopen, omdat een fietsknooppunt slecht stond aangegeven). Maar uiteindelijk kwam ik bij Katwijk: de zee! De sporttape aan mijn rechtervoet zat helaas nog steeds niet goed (en leek zelfs al wat los te geraken), die heb ik er maar meteen vanaf gehaald. De sporttape aan mijn linkervoet bleef gelukkig wat beter zitten.
Het waaide behoorlijk in Katwijk, maar dat vond ik eigenlijk helemaal niet erg. De temperatuur was aardig opgelopen (wielrenmouwtjes waren al uit en broek was inmiddels afgeritst). In Katwijk even wat gedronken en toen via de duinen richting Scheviningen gelopen. Ik had er geen rekening mee gehouden dat de fietspaden ook door de duinen zouden lopen, flink klimmen dus weer.
Omdat ik steeds in de volle zon liep,
was ik al vrij snel door mijn drinkvoorraad heen. Vlak voor Scheveningen even snel gestopt voor een colaatje (mijn lege spaflesje werd bovendien gratis bijgevuld met water).
Het wandelen ging eigenlijk best goed, totdat ik in Scheveningen kwam. Daar ontbrak weer een fietsknooppunt. Helaas. Via een ander fietsknooppunt ben ik toen maar, met en kleine omweg, naar Den Haag gelopen. Daar werd ik opgewacht door Martina en Sjoerd. Gezellig wat gedronken bij het sfeervolle Cafe Crunch (leuke tent). 's Avonds werd mij een bijzonder voedzame en koolhydraatrijke pastamaaltijd voorgezet (en een ice cappuccino toe). Daar had ik wel zin in na een lange wandeling. De sporttape aan mijn linkervoet bleek het aardig gehouden te hebben (de blaar die op mijn hiel was ontstaan in Holten was gelukkig niet verergerd).
's Avonds van Den Haag terug naar Oss gereisd. De volgende dag stond namelijk de 3 Provincientocht in Katwijk (Noord-Brabant) op het programma. Ik zou dan een wat kortere afstand lopen: 30 km.
Gelukkig was het zaterdag opnieuw prachtig weer (en ook gelukkig kreeg ik de sporttape wat makkelijker op mijn hielen bevestigd). Tegen negen uur gestart en de hele route in t-shirt en korte broek gelopen (wel goed ingesmeerd met zonnebrandcreme natuurlijk). Heerlijk!! De 3 Provincientocht liep door Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. Heel mooie stukken gezien van de drie provincies. Het was nooit saai!!
Op een gegeven moment kwam een stuk me alleen wel heel bekend voor. Dit bleek stuk bleek ik al eens gelopen te hebben tijdens de Rosamars in april hihi. Met het klimmen viel het tijdens deze wandeltocht wel mee. Alleen bij de Mookerheide moest ik flink aan de bak (ging behoorlijk steil omhoog daar, puf!!!).
Na een kilometer of 22 stopte ik voor een korte pauze. Wat gedronken en geluncht (ook dit keer werd mijn lege spa flesje gratis gevuld met water). De laatste acht kilometer van de wandeling heb ik flink proberen door te lopen. Dat lukte, ik had niet zo heel veel last van naweeen van de 40 km van de dag ervoor.
Heel grappig vond ik de overtocht over de Maas met een pontje (na een stukje Limburg weer terug Noord-Brabant in). Nog grappiger was mijn ontmoeting met een wat oudere heer vlak na de overtocht met het pontje.
Deze man, een ervaren vierdaagse loper zo bleek later, was erg enthousiast over mijn loopstijl. Hij vond dat ik fantastisch liep. Lol en ik maar denken dat ik er bij liep als een zoutzak ;). Dan is zo'n compliment natuurlijk helemaal leuk! Tot het einde van de wandeltocht leuk met deze complimenteuze heer blijven kletsen.
Weer terug bij het startbureau (of eigenlijk moet het finishbureau heten aan het eind :P) kreeg ik een leuke attentie. Geen medaille dit keer. Maar schoonmaakspullen van sponsor Chicopee. Een hint misschien?? Moest ik mijn appartement soms weer schoonmaken?? Hihi.
De volgende wandeling is morgen alweer. Ik was eigenlijk van plan om een afstand van rond de 45 km te lopen. Maar aangezien ik de afgelopen dagen niet helemaal fit ben geweest, ga ik voor een wat kortere afstand. Zo rond de 42 km. Ook prima, want ik pik wel de Zevenheuvelen bij Groesbeek mee!
Eventueel kan ik volgende week vrijdag in Bussum dan wat verder lopen.
Zo, ik moet maar eens het bedje opzoeken. Morgen bijtijds op.
01 Juni 2012 - 21:55
Distantdreamer:
Goed gedaan weer hoor, al die kilometers!
Duinen, wat een heerlijke, en voor mij bekende, omgeving!
En mooie foto's weer!! :) -
01 Juni 2012 - 21:56
M:
Dan zegt men dat Nederland een overbevolkt land is; ik zie geen ziel! Volgens mij kom je op je tochten niemand tegen, behalve die ene complimenteuze heer! Dát zal je bij de 4-daagse wel afvallen als je mannetje op mannetje door Elst, Wijchen, Cuijck en Nijmegen schuifelt! Veel succes op de Zevenheuvelen! Misschien zien we je daar wel!!! -
02 Juni 2012 - 05:57
Brigitte M:
Hi Suzanne, mooie fotos, maar wat doet die Aussie vlag daar in Katwijk?
Succes weer voor het weekend. -
02 Juni 2012 - 07:19
Martina:
Leuke foto's! Goh wat was het warm vorig weekend he, heb je nog wat after-sun op je neusje kunnen smeren? Succes dit weekend! xoxo -
03 Juni 2012 - 14:50
P:
Fijn dat je regelmatig stopt voor het maken van foto's. Voor een verstokte automobilist is het verrassend dat ons land nog zoveel mooie en rustige plekjes heeft! Moet misschien ook eens wat meer gaan wandelen... -
04 Juni 2012 - 12:53
Mary:
Ik kan je niet meer bíjhouden!
Tjeempie, al die kilomters die jij aflegt. Je hebt wel mazzel gehad met het weer steeds hè. Leuk voor je.Super foto's
Sukses maar weer. M -
05 Juni 2012 - 06:22
Michelle:
Nooit geweten dat er nóg een Katwijk was, behalve Katwijk-aan-Zee... Zo leer ik nog eens wat!