De Dag van Groesbeek
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
18 Juli 2013 | Nederland, Heesch
Een overzichtje:
- Wandelaars gestart: 40.719.
- Ergernissen: en ja hoor, weer hadden dronken jongeren aan de noodrem getrokken. Zucht. Vertraging gelukkig geen twintig minuten dit keer. Bij de start op de Wedren echter wel de nodige vertraging opgelopen. Volgende ergernis. Mensen kruipen voor. Mensen met een late start op de 40 km gaan toch al in de rij staan (niet de bedoeling). Hierdoor stagneerde de boel vanochtend compleet. De rij bewoog gewoon niet!! Ik heb dik een half uur moeten wachten om te kunnen starten. Rond een uur of zes was ik eindelijk weg. Een echt vroege start had ik dus niet meer (de eerste "late" starters vertrekken al om kwart over zes). Grumble!!
- Tempo: grotendeels op mijn gemak. Moet ook wat vaker pauzeren dan mij gewoon is. Niet omdat ik zo moe of zo stijf ben. Maar omdat ik, wegens de hoge temperatuur, zoveel drink. Dan moet je automatisch ook vaker naar de toilet. De eerste toiletstop had ik niet helemaal goed ingeschat. Ik heb bijna een half uur moeten wachten tot een toilet vrij kwam (ik weiger op dixie's of in de bosjes te gaan!). Dus weer wat tijd verloren. Vanwege de warmte (en ook vanwege de kilometers die nog op het programma stonden) toch niet als een gek geprobeerd om de verloren tijd in te halen. Alleen op de echte klimmen (de Zevenheuvelenweg natuurlijk maar ook de lange klim tussen Milsbeek en Breedeweg) mocht ik van mezelf wat gas geven. Ik kan niet langzaam klimmen namelijk hihi.
- Rode Kruis Post: ook vandaag links laten liggen. Wel werd een plekje onder mijn linkervoet op een gegeven moment wat gevoelig. Toen ik aan het eind van de wandeldag mijn sok uitdeed, bleek waarom. Er zat een half blaartje (zit nauwelijks vocht in, dus een echte blaar kan ik het niet noemen). Blaartje, of wat het ook moge zijn, is inmiddels vakkundig ingetapet door sportmasseur Susanne. Ook mijn rechterhiel, nog blaarloos (!!!), is weer preventief van fleurig roze kinesiotape voorzien!
- Zevenheuvelenweg: echt net de Alpe d'Huez!! Al die caravans, auto's, mensen (foto's plaats ik na de Vierdaagse wel). Heerlijk lopen is dat. Ook al ga je de heuvels wel voelen met een km of 110 in de beentjes eeeuh benen. Groesbeek, Milsbeek, Plasmolen, Mook, Middelaar, Molenhoek, Malden (ja veel plaatsen met een M vandaag!) waren ook zeer de moeite waard. Ik ben erg dankbaar voor al het enthousiaste publiek. Overal deelt men snacks uit. En op veel plekken staat men ook klaar met water. Regelmatig mijn pet en handdoekje ondergedompeld. Dat gaf een heerlijke verkoeling.
- Eten: smikkel smikkel. Ik lijk alleen maar meer trek te krijgen. Vorig jaar kreeg ik, hoe verder de Vierdaagse vorderde, steeds minder trek. Nu lijkt het andersom te zijn.
- Bekenden onderweg: twee, mijn ouders. Opnieuw uitstekend verzorgd, dit keer op de laatste heuvel van de Zevenheuvelenweg. Icepack in nek. Lekker groente hapje, een paar verse bolletjes en wat drinken.
- Saaahaaai: het eerste stuk op de dagen 2, 3, 4 van de Vierdaagse. Heyendaalseweg, lange, brede, rechte weg. Ook gaaahaap. Morgen gaat mijn MP3 speler na de start aan. Hopelijk helpt dat! Ik weet dat aan het eind van dit saaie stuk ook een bekende zal zitten, dus dat is dan iets om naar uit te kijken.
- Wandelaars gefinisht: 39.755 wandelaars (964 wandelaars uitgevallen).
Het was een flink warme dag vandaag, maar ik heb het gered (veel gedronken en gegeten, niet overdreven snel gewandeld).
Ik ben nog steeds best wel fris, afgezien van het plekje op mijn linker voorvoet heb ik weinig klachten. Nauwelijks spierpijn. Dus die gladiolen en dat Vierdaagse kruisje ga ik morgen zeker ophalen!!
18 Juli 2013 - 21:36
San:
Woohoo, weer een dag achter de rug! Goed hoor!! :-) -
18 Juli 2013 - 21:40
Martina:
Ja het was erg warm vandaag dus je hebt goed voor jezelf gezorgd door het rustig aan te doen. Morgen komen Sjoerd en ik je ook aanmoedigen tijdens de laatste kilometers!!! Toi toi toi! -
18 Juli 2013 - 22:27
Marije:
Kom op Suzanne, nog één daggie -
18 Juli 2013 - 22:53
M:
Dat heb je weer prima gedaan vandaag, ondanks de hitte. Wij zaten in de koelte van de bomen op de Zevenheuvelenweg met een fluitje, trommeltje én de traditionele koebel klaar om iedereen aan te moedigen. Dat is dankbaar werk. Leuk hoe iedereen enthousiast reageert. Vooral de Zwitsers als ik de koebel luid!!! Heb vandaag zelfs een Zwitsers vlaggetje en een reep Zwitserse militaire chocola gehad!!!
Morgen gaan we je verwelkomen op de St. Annastraat. En ..... mocht je eerst een hamburger gaan eten, meld je dat dan even??? -
19 Juli 2013 - 03:36
Brigitte Muskens:
Goed zo, Suzanne!!! Liefs van Brigitte -
19 Juli 2013 - 14:53
Noortje:
Diep respect! Wij zaten gisteren in de auto, bijna 1000 km terug naar Amstelveen. Waren doodmoe toen we thuiskwamen, terwijl wij nog geen kilometer hadden gelopen, laat staan 40! Vandaag is het ook warm. Hoop dat je het redt!