Iet giet oan!!
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
08 Februari 2012 | Nederland, Bussum
Iet giet oan heeft op iets heel anders betrekking. Niet eens op iets Fries (kon zo snel geen andere toepasselijke titel bedenken :)), maar wel op iets Nederlands. Een ander icoon, namelijk de Nijmeegse Vierdaagse.
Want daar heb ik mij afgelopen zondag voor opgegeven. Ik, die als kleuter ooit midden op de Champs Elysees ging zitten, weigerend om nog een stap verder te lopen :P.
Maar ja, als dochter van een geboren Nijmeegse moet je de Vierdaagse toch minimaal een keer gelopen hebben ;)!
Tijdens mijn vakantie in Australia ontdekte ik dat ik wandelen eigenlijk best leuk vond. Terug in Nederland liep ik zonder veel moeite afgestanden van rond de twintig kilometer (vaak in barre omstandigheden, een keer in de storm een andere keer in de kou bijvoorbeeld). En dat zonder echte voorbereiding!
Met een gedegen voorbereiding moet ik dan toch wel kans maken op een Vierdaagse kruisje! Hoop ik tenminste ;), ik moet natuurlijk wel 160 kilometer volbrengen in vier dagen. En dat is niet niks. Daarom ga ik de komende maanden hard trainen (ik blijf ook hardlopen, tennissen en fitnessen, maar dat zal ik-naarmate de Vierdaagse dichterbij komt en mijn wandelafstanden steeds groter worden-wat moeten afbouwen).
Gelukkig ben ik voor deelname aan de 96e Vierdaagse van Nijmegen niet afhankelijk van een loting (een loting en ik, dat is helaas geen goede match :(). Dankzij mijn aanmelding bij ViaVierdaagse heb ik namelijk een gegarandeerd startbewijs voor de Vierdaagse. Wel zo prettig.
Door middel van deze weblog zal ik jullie op de hoogte houden van mijn trainingen. De blogs zullen af en toe ook wel vermengd zijn met niet-Vierdaagse gerelateerde zaken ;).
Maar eerst ga ik zaterdag lekker een weekje naar Spanje. Ook daar kan ik prima wandelen natuurlijk.
PS. Kon geen toepasselijke layout vinden voor deze pagina. Zwitsers koetje en landschap slaat eigenlijk nergens op (vond het er alleen wel leuk uit zien hihi). Daarom als goedmakertje maar twee foto's toegevoegd, van een van mijn favoriete wandelroutes hier in het Gooi: rondje Naardermeer (foto een mooi weer, foto twee ook mooi weer maar koud brrrrr!).
08 Februari 2012 - 22:21
Martina:
Hahaha, ga je via Zwitserland naar Spanje? Mooie foto's en alvast succes met de training! -
09 Februari 2012 - 11:07
M:
Deze " Nijmeegse" is erg trots op haar wandelende dochter!
Tot ziens in A ..... , o neen, Valenciaaaaa!! -
10 Februari 2012 - 01:28
Brigitte Muskens:
Hi Suzanne, leuk dat je met de Vierdaagse meedoet, hoop dat het dan redelijk weer is, ik herinner me dat het de twee laatste jaren niet zo "bie" was.
Goede reis naar Spanje, daar is het wel wat warmer dan in Nederland, op het ogenblik.
Liefs en groetjes van Brigitte -
10 Februari 2012 - 11:32
Marga:
dat wordt trainen. hoe is het op het werk?