Wandelen in Calpe: de Peñón - Reisverslag uit Calpe, Spanje van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu Wandelen in Calpe: de Peñón - Reisverslag uit Calpe, Spanje van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu

Wandelen in Calpe: de Peñón

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

14 Februari 2012 | Spanje, Calpe

Ik heb welgesteld 30 minuten om een blog te schrijven, dus dat wordt opschieten.

Zojuist eerst maar mijn abonnement van de sportschool in het VU verlengd (Valentijnsaanbieding, 20 euro korting, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen :)). Volgende week kan ik weer van dit abonnement gebruik gaan maken, eerst nog lekker genieten van het Spaanse weer. Het is hier over het algemeen zonnig, maar niet heel erg warm. Niet erg, nog altijd beter dan het weer in Nederland ;)!! Bovendien is dit heerlijk weer om in hard te lopen en te wandelen. Al twee keer wezen hardlopen, ook zaterdag kort na aankomst (was een beetje suffig door het gebrek aan slaap, om vier uur 's ochtends op moeten staan, maar van het rondje hardlopen knapte ik lekker op).

Gisteren mijn training voor de Vierdaagse voortgezet. Een kilometer of 15 gewandeld in Calpe. Maar dat was niet alles, ik had besloten dat het wel eens tijd werd om de Rots van Calpe, ofwel de Peñón (335 meter hoog), te beklimmen. Het was best een lastige klim (en op sommige punten ook wel een beetje eng, heb een klein beetje hoogtevrees zeker als ik voor mijn gevoel recht in een afgrond kijk hihi), maar overall goed te doen (op de echt lastige stukken hingen touwen waar je je goed aan vast kon houden).

Uiteindelijk zonder kleerscheuren boven gekomen. Daar werd ik gezelschap gehouden door vier nieuwsgierige "bergkatten" (in het informatieboekje over de Peñón had ik deze diersoort niet voorbij zien komen ;)). Even genoten van het uitzicht en foto´s gemaakt, die hoop ik binnenkort te uploaden op deze pagina (dan is pas echt goed te zien naar welke "hoogte" ik geklommen ben). Omdat het nogal hard waaide, niet al te lang blijven zitten op de top (jammer want het uizicht was natuurlijk prachtig, maar ik wilde mijn verkoudheid -snotter de snotter-niet verergeren). De afdaling vond ik wat lastiger dan de klim naar boven, veel minder houvast. Op sommige stukken heb ik mij gewoon, al zittend, naar beneden laten schuiven. Ik was toch vrij snel, zonder noemenswaardige schade, weer beneden. Een keer wat onzacht in aanraking gekomen met een steen, wat waarschijnlijk een blauw plekje tot gevolg zal hebben. Maar dat is alles (ook nauwelijks spierpijn vandaag, daar ben ik natuurlijk ook blij mee).

Na de afdaling van de Peñón nog een stuk over de boulevards van Calpe gelopen (leuk om daar eens te wandelen en niet hard te lopen, al gaat dat hardlopen vandaag wel weer gebeuren) en tot slot mijzelf getrakteerd op een lekkere cappuccino. Dat is traditie aan het worden, na een wandeling Suzanne aan de cappuccino. En toch heb ik nog steeds geen idee hoe je dat schrijf hihi ;). Later deze week staat nog een wandeling op het programma. Ik moet nog even bedenken waar deze naartoe zal leiden.

Mijn internettegoed is bijna op, dus ik ga weer afsluiten (eerst natuurlijk nog snel deze blog versturen)!!

• 14 Februari 2012 - 10:56

Michelle:

Ja ja, maak ons maar lekker jaloers...! Nee hoor, geniet maar lekker van je vakantie, het is je van harte gegund!

groetjes Michelle

PS: cappuccino is foutloos gespeld, dubbel p en dubbel c

• 14 Februari 2012 - 11:11

Nancy:

Hola amigo,

Heb je toevallig wat plaatjes van de bergkatten kunnen maken?????
    Nog veel plezier daar en tot later.
    Gr. N

• 14 Februari 2012 - 11:19

Mary:

Hi Suzanne in het spaanse! Eng die klim van de Peñon maar wel goed voor je training voor de Vierdaagse! Goed van je! Aks ik er ben kom ik kijken.
    Saludos a todos, m