Nog twee nachtjes
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
14 Juli 2013 | Nederland, Heesch
De afgelopen week heb ik even wat gas teruggenomen wat betreft wandelen, hardlopen, fitnessen.
Vorige week zaterdag (dat was dus 6 juli) liep ik mijn laatste voorbereidingstocht voor de Vierdaagse. 20 km bij de Kerkendorpentocht in Wijchen. Het was toen voor het eerst echt warm. Een graad of 28 schat ik. Toch ging het best goed (het betrof dit keer ook "maar" een afstand van 20 km hihi). Een tijdje opgelopen met een vriendelijke meneer. Het bleek een zeer ervaren Vierdaagse loper te zijn. Van hem kreeg ik een aantal nuttige adviezen betreffende eten en drinken tijdens de Vierdaagse. Zo werd mij geadviseerd om eens een broodje ei te proberen. Tijdens de Vierdaagse van vorig jaar had ik wat problemen met eten (lees: geen trek). Ik ga nu kijken of een broodje ei mij wel smaakt. Is iig lekker zacht en zit bovendien vol proteinen. De meneer ging op een gegeven moment pauzeren. Ik liep door. Wilde alleen 4 km voor de finish even stoppen, om vanwege de warmte een extra flesje drinken te halen bij een rustpost (wel lastig: je moet niet te weinig drinken, dan droog je uit, maar te veel drinken is ook niet goed, dan kan je bloed bijvoorbeeld gevaarlijk dun worden...). Ook bij deze wandeltocht bleken de rustposten prima verzorgd te zijn. Genoeg eten en drinken. Ik kocht alleen een flesje water en liep, na even een broodje te hebben gegeten, meteen weer door. Laatste 4 km flink doorgestapt. Het was wel prettig om eens niet op zandpaadjes te lopen, maar op verharde wegen (de 20 km van de Kerkendorpentocht was volledig verhard, maar zeker niet saai).
Eenmaal terug in Wijchen (start en finish waren in het centrum) even rustig wat gedronken. Wijchen was ook op die zaterdag de 6e juli ook al sfeervol. Er stond een koor allerlei oud-Nederlandse liedjes te zingen. Komende woensdag zal het in Wijchen nog veel sfeervoller zijn. En veeeeel drukker! Dan komt de Vierdaagse namelijk door Wijchen (die dag heet niet voor niets ook de Dag van Wijchen hihi).
Ik heb inmiddels precies uitgerekend hoeveel trainingskilometers ik heb gemaakt. En ik tel alleen de wandelingen in het weekend mee. Dan kom ik op 860 trainingskilometers. Dat is best veel!!
Vorige week zondag (dat was dus 7 juli) mocht ik van mezelf nog een keer hardlopen. Daarna zou het tot na de Vierdaagse gedaan zijn met hardlopen.
Om de beentjes toch wat extra rust te geven!
De rest van de week deed ik het ook relatief rustig aan in de sportschool met fitness. Ik koos voor het minst belastende apparaat, de hometrainer (=fiets). Verder nog een keer een korte wandeling van zo'n 6 km gemaakt. Mijn hardlooproute in Bussum, maar die heb ik nu dus gewandeld!
Gisteren en vandaag heb ik wat gezwommen. Wandelaars wordt geadviseerd om het weekend voor de Vierdaagse te gaan zwemmen (of te gaan fietsen, maar dat had ik in de sportschool al gedaan). Dat advies heb ik maar ter harte genomen. Met mijn onvolmaakte schoolslag heb ik 700 (gisteren) en 800 (vandaag) meter afgelegd. Het plan is om ook na elke wandeldag te gaan zwemmen. Maar dan een handvol baantjes. Gewoon om de spieren wat af te laten koelen. Met dat afkoelen van de spieren zal het wel lukken. Het water is 19 graden brrr.
Vanochtend stond de eerste Vierdaagse activiteit op het programma. De traditionele Vierdaagse mis in Nijmegen. De mis eindigde zoals altijd met het Vierdaagse lied, heel leuk. Na de mis nog twee paar nieuwe sokken gekocht (nog een advies: als het warm is, en dat wordt het, wissel tijdens een wandeling dan halverwege van sokken). Op de weg terug naar mijn vier sterren hotel in Oss nog even langs de Sint Annastraat (vrijdag omgedoopt tot Via Gladiola) gereden. Daar stonden de eerste bankstellen en stoeltjes al. Hihihi!!!
Morgen ga ik mijn startbewijs (lees: polsbandje) ophalen op de Wedren. Dinsdag gaat dan het echte werk beginnen. Ik heb de vroege start. Dus dat wordt om half vier op. En tussen kwart over vijf en zes starten. Gaaahaap!!!
Oh ja, wie mij graag wil komen aanmoedigen tijdens de Vierdaagse...ik hoor het graag!!! De Vierdaagse is een hele belevenis. Voor wandelaar maar ook voor toeschouwer. Je moet het een keer hebben meegemaakt hihi :P.
PS. Ik weet niet waarom de computer nou ineens denkt dat ik in Heesch ben. Zit toch echt in Oss, maar dat krijg ik de computer niet aan zijn verstand gepeuterd. Zucht!!!
15 Juli 2013 - 04:53
Brigitte Muskens:
Lieve Suzanne, nogmaals :Veel succes!!!!!!!
Liefs van Brigitte -
15 Juli 2013 - 07:05
Judith:
Lieve Suzanne,
Heel veel toi toi toi de komende week, aan de voorbereiding kan het niet liggen!
Wij kwamen vorige week dinsdag over de sint anna straat en zelfs toen waren er al plaatsen gereserveerd!
Groetjes Judith -
15 Juli 2013 - 13:44
M:
Met al die goede voorbereidingen en tot slot de zegen van de Bisschop gaat het zeker lukken!!!
Toi, toi, toi!! -
15 Juli 2013 - 18:14
Sanneke :
Heeeeeel veel succes!!! Geniet ervan en zet 'm op!!!