30 km: Rosamars (Nijmegen) - Reisverslag uit Oss, Nederland van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu 30 km: Rosamars (Nijmegen) - Reisverslag uit Oss, Nederland van Suzanne Vesters - WaarBenJij.nu

30 km: Rosamars (Nijmegen)

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

09 April 2012 | Nederland, Oss

Het hele paasweekend is het redelijk weer. Tot tweede paasdag, de dag waarop ik een volgende wandeltocht had gepland. Regen en wind lagen in de voorspelling :(.

Tsja. Pech gehad.

Ik wilde graag de Rosamars (in en nabij Nijmegen) lopen en die was nu juist op tweede paasdag. De opbrengst van de tocht was voor het goede doel (UMC Kinderziekenhuis). Daar loop ik wel een paar uurtjes voor door regen en wind.

Bijkomend probleem was echter de dienstregeling van NS en GVB. Ook al nam ik de eerste trein en bus, dan nog was ik pas om 9.15u in Nijmegen!! Veel te laat voor mij. Ik begin het liefst zo vroeg mogelijk met lopen (om zo weer bijtijds thuis te zijn, dan heb ik tenminste nog wat aan de dag). Gelukkig was mijn vader zo lief om me bij het startpunt van de Rosamars,hockeyclub Nijmegen, af te zetten.

Hierdoor kon ik al om 8.05u beginnen.
Ik liep dit keer 30 km. 35 km kon niet en 40 km vond ik nog net iets te veel (zeker met dit belabberde weer).

Met mijn nieuwe broek van The North Face begon ik aan de tocht. Opnieuw een mooi parcours, door een van de mooiste gebieden van Nederland (zal dus ook echt niet de laatste keer zijn dat ik in de regio Nijmegen loop). Dit keer kwam ik door de duurdere wijken van Nijmegen, maar ook door Groesbeek, Mook, Plasmolen, Molenhoek (voor diegenen die bekend zijn in Nijmegen en omstreken). Parcours was aardig heuvelachtig. Maar dat vond ik niet eens zo probleem (tijdens de Bosbesjestocht van twee weken geleden meer heuvels voor de kiezen gehad). Het zwaarst waren de stukken door de bossen. Door de bossen lopen vooral onverharde paden, die door de regen modderig en glibberig waren geworden. Ik zakte weg in de modder en mijn mooie nieuwe broek werd meteen vies :(. Daarbij moest ik uit kijken om niet uit te glijden, dan was niet alleen mijn broek vies geworden, maar mijn hele outfit :(. Gelukkig, tijdens de hele wandeling, overeind gebleven.

Bovendien wist ik een goed tempo aan te houden (kwam ook door de weersvoorspellingen, er was meer regen voorspeld voor de middag, wilde dus zo snel mogelijk binnen zijn ;)). De (mot)regen die tijdens het wandelen viel, deerde me ook niet echt. Goede, behoorlijk waterdichte kleding (mijn nieuwe North Face broek bleek een topaankoop te zijn, snel drogend en super comfortabel) en schoenen.

Ik sloot op een gegeven moment aan bij twee wat oudere lopers. Een man en een vrouw. Die vrouw had een nogal merkwaardige stijl van lopen, maar ze hield er -samen met haar wandelmaatje- behoorlijk de pas in. Ik heb ze een tijd kunnen volgen. Maar toen ik op een gegeven moment mijn veters moest strikken, verdwenen de twee al snel in de verte.

In mijn eigen tempo doorgelopen en dat tempo was ook niet slecht. Als ik dit tempo aan zou houden, moest ik binnen de vijf uur bij de eindstreep kunnen zijn. Inclusief pauze. Die pauze kwam er alleen niet :). Ik sloeg de eerste drie rustpunten over (ik mag van mezelf in principe pas pauzeren als ik over de helft ben). Bij het vierde rustpunt zo rond de 21,6 km regende het behoorlijk. Ik was bang dat ik bij een pauze te veel af zou koelen (omdat ik een aardig tempo liep was ik, ondanks de regen, inmiddels aardig opgewarmd).

Dus maar door gelopen. Bij het laatste rustpunt (rond de 26 km, de organisatie had voor ruim voldoende rustpunten gezorgd, erg netjes) een steentje uit mijn schoen gehaald en toen meteen mijn weg vervolgd. De laatste 4 km waren best lastig lopen. Een heel stuk door het bos: glibberige grond met (nog wat extra uitkijken!) dennenappels en takken. Ik ben even blijven steken achter twee jonge knullen, van rond de 15 jaar, die erg gemakkelijk liepen (bospad was ook te smal om in te halen).

Na een kilometer of 3 verlieten we het bos weer. Het laatste stuk heb ik proberen te versnellen. Dat ben ik nu eenmaal gewend, doe ik met hardlopen (en in de gym op de cardioapparatuur) ook :P! Uiteindelijk heb ik dat oudere stel van eerder nog in weten te halen. Als ik de finish "ruik", ga ik als een speer lol!

Na afloop, in het clubhuis van hockeyclub Nijmegen, kreeg ik een mooie medaille van de organisatie van de Rosamars. Ik vroeg twee mensen van de organisatie of het weer invloed had gehad op de aantal deelnemers. De dames antwoordden bevestigend. Er liepen ongeveer 700 mensen de Rosamars (verdeeld over afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer). Met mooi weer zijn dat er veel meer. Zonde natuurlijk van alle moeite. Ook deze tocht was uitstekend georganiseerd, route goed aangegeven en rustpunten vast ook prima in orde.

Aan de bar van de hockeyclub heb ik nog even wat gedronken en mijn overgebleven broodjes opgegeten. Ik raakte aan de praat met een mevrouw die in spanning zat over de loting van de Vierdaagse. Zooo blij dat ik me geen zorgen hoef te maken over die loting!! En ik hoefde ook niet met het openbaar vervoer terug naar Oss! Ik werd opgehaald door mijn moeder. Heel handig die taxiservice (ik kreeg er zelfs een bloemetje bij :)). Eenmaal thuisgekomen kreeg ik een welverdiende cappuccino!

Helaas kan ik op dit moment geen foto's plaatsen op mijn weblog (ik heb een paar leuke foto's van de afgelopen drie wandeltochten). Aleen geeft waarbenjij.nu bij het uploaden van foto's steeds een foutmelding (maar vermeldt hierbij geen specifieke reden voor de foutmelding, heel handig!).

• 09 April 2012 - 16:34

Mary:

Een generale repetitie, Suzanne.
    Leek me heel zwaar met die regen.
    Gefeliciteerd! Mary

• 09 April 2012 - 18:59

Marian Brands -Hartj:

Hi Susan,
    Als Fleur je straks nog maar bij kan houden!!
    Wat een lieve chauffeurs had je, zeker je vader, om je 'morgens zo vroeg te brengen!!
    Groetjes Marian.

• 09 April 2012 - 22:30

M:

Dapper hoor in dát nare weer! Je hebt nu écht in de voetstappen van je Opa gelopen. Dát was zijn route op zondagmiddag met Arno, de boxer! En... nu weet je ook waarom hij voor Nijmegen had gekozen!

• 11 April 2012 - 06:43

Brigitte M.:

Jammer dat het zo'n slecht weer was,dat zou het een nog mooiere wandeltocht zijn geweest, zo door de bossen.
    "good on you, Suzanne!!!